Perakende elektrik sektörünün öncü şirketlerinden CK Akdeniz Elektrik, kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ile yürüttüğü işbirliğini bir adım daha ileriye götürdü. Enerji sektöründe bir ilke imza atarak Antalya, Burdur ve Ispartadaki sahipsiz, yardıma muhtaç ve kötü muamele gören sokak hayvanlarının tedavi masraflarını üstelenen CK Akdeniz Elektrik, bu kez de HAYTAPın hayvan haklarını anlatan ve çocuklara hayvan sevgisini aşılamayı amaçlayan eğitim tiyatrosu Bremen Mızık-çılarının Antalyada sahnelenmesine destek verdi.nbsp;

3 OYUN SAHNELENDİ
CK Akdeniz Elektrik sponsorluğunda, Antalyada bulunan okullarda 3 tiyatro oyunu organize edildi. 17 Kasım tarihinde sırasıyla Antalya Sınav Koleji, Nesibe Aydın Koleji ve Antalya Bilge Adam Kolejinde sahnelenen oyuna öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık bir yıl süren çalışma ve provalardan sonra Moda Sahnesi tarafından 6 kişilik profesyonel bir ekiple sahnelenmeye hazır hale gelen Bremen Mızık-çıları adlı tiyatro oyunu, yunus parklarından sirklere, pet shoplardan deney gerçeğine kadar hayvan hakları ihlallerini çocukların dilinden çocuklara anlattı.

FARKINDALIK YARATILMASI HEDEFLENİYOR
Sosyal sorumluluk bilinci ile hayvan hakları konusunda bir farkındalık yaratmayı hedeflediklerini dile getiren CK Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Erol Değerli, “Özellikle hizmet verdiğimiz bölgede yaşayan sokak hayvanlarının haklarını gözetmek, bölgemizdeki çocuklara ve yetişkinlere hayvan sevgisini aşılamak için çalışmalar yürütüyoruz. Öncelikli olarak Antalya, Isparta ve Burdurda tedaviye muhtaç sokak hayvanlarının eski sağlıklarına kavuşmaları için kaynak yaratıyoruz. Tüm bakım ve tedaviler HAYTAPın gözetimindeki uzman veterinerler tarafından yapılıyor. Bir yandan‚ sokak hayvanlarımıza destek olurken bir yandan da başta çocuklarımız olmak üzere toplumda eğitim ve hayvan sevgisi adına bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Eğitim çalışmaları kapsamında sahnelenen tiyatro oyunu, çocuklarımıza hayvan haklarını anlatabilmenin en güzel yollarından biri. Hem hayvan sevgisini yaymak hem de eğitime ve doğaya karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek adına bu tarz sosyal sorumluluk projelerimiz devam edecek. ” değerlendirmesinde bulundu.