Enerjisi ile doğaya dost olan CK Enerji Akdeniz Elektrik, e-Arşiv Fatura uygulamasını başlattı. Böylece elektrik aboneleri birikmiş kâğıt fatura derdinden kurtulurken doğayı ve çevreyi de korumaya destek veriyor. CK Enerji Akdeniz Elektrik, orta vadede şirket olarak kâğıdı hayatından çıkarmayı hedefliyor.

Perakende elektrik sektörünün öncü şirketlerinden CK Enerji Akdeniz Elektrik, doğaya dost uygulamaları ile öne çıkıyor. Son olarak, Akdeniz’in akciğeri olan ağaçları korumak ve müşterilerini kâğıt fatura derdinden kurtarmak adına ‘e-Arşiv Fatura’ uygulamasını başlatan CK Enerji Akdeniz Elektrik, müşterilerine elektrik faturasını kâğıt yerine e-posta ile gönderiyor.

Müşterilerinin bu yöndeki taleplerine hızla yanıt vermek isteyen şirket, internet sitesinde oluşturduğu https://www.ckakdeniz.com.tr/E-Arsiv-Fatura adresi üzerinden müşterilerinin şubeye gelmesine gerek kalmadan, başvuruları kabul ediyor.

YILDA 100 AĞACI KURTARMAK MÜMKÜN

CK Enerji Akdeniz Elektrik tarafından yapılan araştırmaya göre; bir çam ağacından 73 bin adet A4 kâğıdı üretiliyor. Bu A4 kâğıt 3, bir ağaç ise 219 elektrik faturası demek. CK Enerji Akdeniz Elektrik’in 1,7 milyon aboneye elektrik faturası bastığı düşünüldüğünde e-Arşiv Fatura ile ayda 8, yılda ise yaklaşık 100 ağacı kurtarmak mümkün.

MÜŞTERİLERİMİZ DOĞAYI KORUMAYA DESTEK OLUYOR

CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Erol Değerli, kendilerini sadece elektrik satan bir şirket olarak değil toplumsal fayda yaratan bir şirket olarak konumlandırdıklarının altını çizerek, “Bizim topluma, çevreye ve bu ülkeye değer katmamız gerek. Bu nedenle proje geliştirirken, iş planlarımızı yaparken önceliğimiz bölgemize değer katmak. Ağaçlarımızı korumak üzere geliştirdiğimiz e-Arşiv Fatura ile müşterilerimiz birikmiş kâğıt fatura derdinden kurtulup, faturalarının kaybolma riskini ortadan kaldırırken aynı zamanda doğayı ve çevreyi de korumaya destek veriyor. Kısa vadede hedefimiz 400 bin müşterimizin e-Arşiv Fatura’ya geçmesini sağlamak. Bu da her ay 2 ağacı kesilmekten kurtarmak anlamına geliyor. Araştırmalara göre tek bir ağaç yılda 114 kg oksijen üretirken, 2 olgun ağaç 4 kişilik bir ailenin yıllık ihtiyacı kadar oksijeni karşılıyor. Bir ağacın yaklaşık 15-20 yılda yetiştiği düşünüldüğünde e-Arşiv Fatura bölgemiz, ülkemiz ve dünya için çok değerli bir çalışma” dedi.

ORTA VADEDE KÂĞIDI HAYATIMIZDAN ÇIKARACAĞIZ

Kâğıttan dijital ortama geçme çalışmalarının şirket içinde de devam ettiğine işaret eden Erol Değerli, “Şirket olarak tüm evraklarımızı dijital ortama taşıyoruz. Bundan sonra da atacağımız adımlarla şirket içinde kâğıt israfını hayatımızdan çıkarmak istiyoruz.” ifadesini kullandı.

ELMALI’YA HATIRA ORMANI KURUYOR

Bu arada gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak adına çevre dostu elektrik tüketicilerine yönelik Mayıs 2017’de ‘Enerjim Organik’ tarifesini oluşturan CK Enerji Akdeniz Elektrik, Enerjim Organik tarifesini seçen her abone için bir fidan dikerken, ‘yeşil gelecek sertifikası’ vermeye başladı. Mart 2018’de söz konusu tarifeyi tercih eden 1.000 müşterisi için Antalya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Elmalı’da belirlenen alanda 1.000 fidan diken şirket, bu sayıyı 10 binlere çıkartmayı ve bölgeye bir Hatıra Ormanı kazandırmayı hedefliyor.